Ο «Μίτος της Αριάδνης» και ο Ν. Καζαντζάκης: Ολοκληρώθηκαν οι δυο τοιχογραφίες που ομόρφυναν το Ηράκλειο στο πλαίσιο του «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2023»

Ο «Μίτος της Αριάδνης» η εικαστική παρέμβαση της καλλιτεχνικής ομάδας VL (Νίκος Αθανασάκης, Νεφέλη Σουλακέλλη,  Νίκος Τσιρκινίδης) και η προσωπογραφία του μεγάλου Κρητικού Νίκου Καζαντζάκη, από τον Αλέξανδρο Ραπτάκη

Μαζί με το 8ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» το οποίο έριξε αυλαία την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 (https://bit.ly/3OKYAsR),  ολοκληρώθηκαν και οι δυο μεγάλες τοιχογραφίες που δημιουργούνταν μέρα με τη μέρα, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ 

Πρόκειται για τον «Μίτο της Αριάδνης», την εικαστική παρέμβαση της καλλιτεχνικής ομάδας VL (Νίκος Αθανασάκης, Νεφέλη Σουλακέλλη,  Νίκος Τσιρκινίδης) που δεσπόζει στον τοίχο του κτιρίου στην γωνία Κορωναίου και Ευρώπης. 

Και για την προσωπογραφία του μεγάλου Κρητικού Νίκου Καζαντζάκη, από τον Αλέξανδρο Ραπτάκη, στον ανατολικό τοίχο του ξενοδοχείου Capsis Astoria (Πλατεία Ελευθερίας).

Αμφότερες έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και των κατοίκων και των επισκεπτών του Ηρακλείου, δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα σε δυο κεντρικά σημεία του. 

Ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Πολιτισμού ευχαριστεί ιδιαίτερα του καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους, τους ιδιοκτήτες των κτιρίων για την παραχώρηση της άδειας να πραγματοποιηθούν εκεί οι τοιχογραφίες καθώς και το Praktiker για την χορηγία των χρωμάτων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί